Magento optimalisatie tips om meer bezoekers naar jouw website te krijgen
Anno 2016 stijgt het aantal online aankopen nog steeds en dat betekent dat consumenten zich meer gaan begeven naar het internet in plaats van de fysieke winkel. Voor ondernemers is het daarom van cruciaal belang om in te spelen op deze verandering, alleen hoe kunnen ze dat doen? Eén van de manieren is om een gelikte website te hebben die goed draait, keurig is ingericht en waar bezoekers geneigd zijn om producten te kopen. De eerste twee punten is nog wel te doen op basis van techniek, maar hoe zorg je ervoor dat er personen naar jouw website te komen? Wij raden je daarom Magento aan. Dit is een platform die alle facetten beheerst. Met Magento heb je niet alleen een systeem die een keurige webshop voor je kan maken, maar ook zoekmachinevriendelijk is. Hier volgen enkele Magento optimalisatie tips hoe je beter gevonden kunt worden.

PageTitle
Uiteraard is de PageTitle van groot belang om goed te kunnen worden gevonden. Het belangrijkste is dat je het keyword erin verwerkt waarop je wilt worden gevonden. Dit is natuurlijk per pagina verschillend, want je wilt natuurlijk graag op meerdere zoekwoorden scoren in de resultaten. Magento helpt je bij het optimaliseren van je PageTitle. Geef het keyword op die belangrijk is voor die pagina en verzin vervolgens een pakkende titel. Magento houdt precies bij hoeveel tekens er nog over zijn en of het zoekwoord erin staan verwerkt.

Content

De homepage is natuurlijk de belangrijkste pagina waarop bezoekers binnenkomen. Uiteraard moet je ervoor zorgen dat deze gevuld staat met tekstuele en visuele content. Maar heb je er ook weleens aan gedacht om content de productpagina’s te plaatsen? Veel concurrenten laten die namelijk leeg en plaatsen enkel producten op deze pagina. Om hen voor te blijven kan je ervoor kiezen om zowel tekstuele als visuele content te plaatsen. Ook hier geldt weer dat je het belangrijkste keyword opneemt op deze pagina. Magento houdt dan precies bij hoe vaak het keyword terugkomt op de desbetreffende pagina. Het gevolg van content op je productpagina is dat deze sneller wordt geïndexeerd en de zoekmachine ziet dat die pagina belangrijk is. Dit zal je uiteindelijk een betere positie geven dan de concurrenten.